marți, 24 ianuarie 2023

Ecouri în presă despre Asociația Alumni Universitatea din Oradea

EBihoreanul.ro, 20 ianuarie 2023: Universitatea din Oradea își caută absolvenții: Asociația foștilor studenți a fost „resuscitată”

Elena Marinescu

Înființată în 2016, dar fără să se fi lăudat cu prea multă activitate, Asociația Alumni Universitatea din Oradea anunță că este în fața unui nou început.

Cu o conducere nouă, în persoana unui conferențiar care predă la facultatea pe care a și absolvit-o, asociația foștilor studenți și-a propus să pună în valoare absolvenții Universității.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de instituția de învățământ, Alumni Universitatea din Oradea este acum condusă de președintele Dorin Cristian Coita (foto), absolvent al Facultății de Științe Economice a Universității din Oradea, promoția 1996, în prezent conferențiar universitar al aceleiași facultăți, unde predă Marketing.

Joi, conducerea executivă s-a întrunit în prima ședință, ocazie cu care și-a inaugurat și noul sediu, din campusul central al Universității. De asemenea, reprezentanții asociației au stabilit planul de activități pentru 2023.

„Organizația noastră se află în fața unui nou început. Vrem să atragem alături de noi cât mai mulți absolvenți ai Universității. Ei sunt, direct sau indirect, reprezentanții universității în comunitate, ambasadorii profesionali, sociali, economici, prin care universitatea își justifică rolul și își îndeplinește misiunea. Prin valorizarea și valorificarea absolvenților săi, universitatea își poate atrage susținerea comunității, recunoașterea meritelor, contribuției și calității serviciilor educaționale furnizate”, a precizat conferențiarul Dorin Coita, citat în comunicat.


Universitatea din Oradea își caută absolvenții. Asociația „Alumni” a fost reînviată. 

Bihon, 23 ian 2023

Asociația foștilor absolvenți ai Universității din Oradea anunță că se află în fața unui nou început. ONG-ul fondat în 2016 are o nouă conducere, în persoana conferențiarului univ. dr. Dorin Cristian Coita, absolvent și profesor de Marketing al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității din Oradea.

Conducerea Asociației „Alumni” spune că și-a propus să pună în valoare absolvenții Universității din Oradea.

Într-un comunicat, conducerea executivă a Asociației „Alumni” a Universității din Oradea anunță că s-a întrunit joi, 19 ianuarie, în prima ședință din acest an.

Cu acest prilej, conf. univ. dr. Dorin Coita a anunțat că, prin bunăvoința rectorului, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, organizația are un nou sediu, situat în campusul central al Universității. Totodată, ONG-ul și-a stabilit calendarul de activități pe anul 2023.

„În cadrul ședinței Comitetului Director al Asociației Alumni a Universității din Oradea, au fost stabilite măsurile administrative necesare pentru ca organizația să își poată continua și dezvolta activitatea, s-au stabilit responsabilitățile și domeniile de activitate ale membrilor conducerii executive și a fost schițat un plan de activități pentru anul 2023”, precizează comunicatul.

Conf. univ. dr. Dorin Coita, președintele asociației, spune că vrea să atragă cât mai mulți dintre absolvenții Universității orădene.

„Ei sunt, direct sau indirect, reprezentanții universității în comunitate, ambasadorii profesionali, sociali și economici prin care universitatea își justifică rolul și își îndeplinește misiunea. Prin valorizarea și valorificarea absolvenților săi, universitatea își poate atrage susținerea comunității, recunoașterea meritelor, contribuției și calității serviciilor educaționale furnizate. Organizația noastră se află în fața unui nou început, noua conducere asumându-și conștient misiunea de a readuce, alături de universitatea pe care au absolvit-o, cât mai mulți dintre studenții valoroși care și-au început activitatea aici, la Oradea”, precizează Coita în comunicat.



miercuri, 11 ianuarie 2023

Alumni Universitatea din Oradea- reprezentativă pentru absolvenții Universității din Oradea

Asociația Alumni Universitatea din Oradea este asociația absolvenților Universității din Oradea, o organizație reprezentativă pentru comunitatea universitară din Oradea.

Universitatea din Oradea este membru fondator al asociației absolvenților săi. Alături de asociațiile profesionale universitare Asociația pentru Inginerie Integrată și Management Industrial, Asociația de Marketing Marketex, Asociația de Consiliere Psihologică din România și Asociația pentru Educație și Formare „Top Formalis”, Universitatea din Oradea este angajată statutar pentru sprijinul absolvenților săi.

Scopurile și obiectivele Asociației Alumni Universitatea din Oradea sunt în strânsă legătură cu Universitatea din Oradea, de a sprijini afirmarea profesională și socială a membrilor săi, de a pune în valoare competențele absolvenților și de a contribui la promovarea Universității din Oradea. Asociația noastră își exprimă clar angajamentul pentru susținerea Universității și a membrilor săi.

Obiectivele Asociației includ stabilirea și promovarea relațiilor de colaborare între Universitatea din Oradea și absolvenții săi, organizarea de evenimente culturale, științifice și educaționale care să contribuie la promovarea imaginii și prestigiului universității.

Membrii asociației sunt absolvenți și studenți ai Universității din Oradea.

Conform statutului Asociației, membrii titulari ai asociației sunt absolvenți ai Universității. Astfel, asociația este compusă din membri care au avut o legătură directă cu universitatea. De asemenea, există o categorie de membri simpatizanți care includ studenții din anii terminali, ceea ce demonstrează că asociația încurajează implicarea și interacțiunea directă a studenților cu universitatea.

Activitățile Asociației sunt orientate către sprijinirea membrilor săi și promovarea Universității; Asociația organizează o serie de activități interne și externe, inclusiv evenimente culturale, științifice și educaționale, care contribuie la dezvoltarea profesională și socială a membrilor săi, precum și la promovarea universității. De asemenea, asociația oferă servicii de consiliere în carieră pentru studenți și absolvenți, ceea ce susține parcursul lor educațional și profesional.

Asociația este deschisă colaborării cu parteneri ai universității și cu  alte organizații similare, statutul prevede stabilirea relațiilor de colaborare și parteneriat cu organizații din țară și străinătate, suntem deschiși pentru interacțiune și colaborare în cadrul comunității universitare mai largi.

Asociația Alumni Universitatea din Oradea este un factor esențial al dezvoltării comunității universitare din Oradea, deoarece are obiective și activități aliniate cu interesele și valorile universității, și este compusă în principal din absolvenți și studenți ai universității, ceea ce o face un partener important și activ în promovarea și dezvoltarea acestei instituții de învățământ superior.

duminică, 1 ianuarie 2023

Povestea merge mai departe- O nouă conducere

Asociația Alumni Universitatea din Oradea are, începând din data de 12 decembrie 2023, o nouă conducere



Președinte organizației este Dorin Cristian Coita, absolvent al Facultății de Științe Economice a Universității din Oradea în anul 1996, în prezent cadru didactic- conferențiar universitar al aceleiași facultăți unde predă Marketing.

Membrii Consiliului Director al AAUO sunt Corina Ardelean, Adriana Borza, Florin Budea, Anarela Ingrit Chiș, Vlad-Cristian Deac și Brîndușa Doca, În ședința Adunării Generale din 12 decembrie 2022 noua echipă a preluat ștafeta de la precedenta echipă a Consiliului Director AAUO.

Povestea Asociației Alumni Universitatea din Oradea merge mai departe.

Bine ați venit pe blogul Asociației Alumni Universitatea din Oradea!

Dragi Alumni- absolvenți ai Universității din Oradea

Este o mare bucurie să vă întâmpinăm pe blogul oficial al Asociației Alumni Universitatea din Oradea! Suntem încântați să avem o platformă dedicată pentru a vă ține la curent cu ultimele noutăți, evenimente și reușite ale membrilor comunității noastre.

Acest blog nu este doar o fereastră către trecutul academic, ci și un spațiu viu unde putem celebra realizările dumneavoastră, explorând perspective noi și colaborând pentru a construi un viitor strălucit pentru generațiile ce vor urma.

Vrem să vă invităm să împărtășiți cu noi poveștile voastre, experiențele valoroase și să vă implicați în conversații care să-i inspire pe ceilalți, fie ei absolvenți sau actuali studenți ai Universității din Oradea. Fie că sunteți la începutul carierei sau ați acumulat deja o bogată experiență profesională, fiecare contribuție aduce o valoare inestimabilă comunității noastre.

Prin intermediul acestui blog, vom aduce în prim-plan realizările notabile ale membrilor noștri, vom anunța evenimente viitoare, și vom oferi resurse care să vă sprijine în continuarea dezvoltării personale și profesionale.

Suntem mândri să fim parte a unei comunități atât de talentate și diversificate și suntem convinși că împreună vom construi un spațiu virtual vibrant și plin de inspirație. Asociația Alumni Universitatea din Oradea este mai mult decât o simplă asociație - suntem o familie în continuă expansiune și împărtășire de cunoștințe, idei, oportunități și resurse.

Vă încurajăm să vă implicați activ, să ne trimiteți sugestii, să participați la discuții și să vă bucurați de comunitatea noastră online. Sunteți invitați să fiți parte din povestea noastră în continuă evoluție.

Mulțumim pentru contribuția voastră la frumoasa noastră comunitate Alumni!

Cu respect și căldură,

Echipa Asociației Alumni Universitatea din Oradea


Firma Astor Mueller- partener al Asociației Alumni Universitatea din Oradea

Astăzi, 10 iunie 2024, reprezentanții Asociației Alumni Universitatea din Oradea au vizitat sediul firmei Astor Mueller din parcul industria...